Easy Template
Home Producten Diensten maatwerk word sjablonen Contact
Easy Template sjablonen balk
Easy Template
Facebook
 

Outlook tip - geschiedenis verwijderen emailadressen

Outlook heeft een handige functie die e-mailadressen voorstelt, wanneer je een naam in het adresveld toetst. Het probleem is dat deze e-mailadressen ook worden voorgesteld wanneer een adres niet meer wordt gebruikt.

Geschiedenis verwijderen outlook

Werkwijze

  • Maak een nieuw >> e-mailbericht
  • Klik op het witte vlak naast de knop >> Aan
  • Type de eerste letter van het e-mailadres
    In ons voorbeeld zijn er 2 e-mailadressen die met een e beginnen. Erik is van baan veranderd en werkt nu bij Easy Learning. Het oude adres kan dus eruit, want je wilt niet per ongeluk een mail naar zijn oude werk sturen
  • Selecteer met de pijltjestoetsen het adres dat niet meer geldig is en druk op de knop >> Delete
  • Het adres van Easy Template is verdwenen
  • Wanneer vervolgens een nieuwe mail wordt gemaakt en de letter e wordt ingetoetst, verschijnt alleen het adres van Easy Learning
    Historie verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen
Door met Outlook contactpersonen te werken, wordt het juiste e-mailadres vastgelegd. Klik bij een e-mailbericht op de knop >> Aan en kies de juiste contactpersoon.

Wanneer handig
Wanneer iemand van baan is veranderd, maar privé is dit net zo handig als iemand van provider is veranderd en een nieuw adres heeft gekregen.
 
Wanneer niet handig
Let er goed op dat iemand meerdere geldige adressen kan hebben. Gooi dus alleen weg als het zeker is dat het mailadres niet meer bestaat.

Doordat de geschiedenis van de e-mailadressen per gebruiker worden opgeslagen, kun je hiermee niet de adressen centraal beheren. Daarom adviseren wij om bij bedrijven met een exchangeserver met een centraal adresboek te werken.

Bezoekers van deze pagina keken ook op:
 
Office tips & trucs
Excel formules
Downloads
Verlofoplossingen
EASY TEMPLATE
Producten (sjablonen)

Microsoft Office trainingen