Easy Template
Home Producten Diensten maatwerk word sjablonen Contact
Easy Template sjablonen balk
Easy Template
Facebook
 

Vaste spatie en afbreekstreepje

Wanneer in teksten bedrijfsnamen, telefoonnummer en e-mailadressen worden gebruikt, wil je dat deze bij elkaar blijven op 1 regel.

word tip: harde spatie in Word

Als een zin in Word niet meer op 1 regel past, zal Word op de volgende regel verder gaan. In de meest gevallen is dat geen probleem, maar bij een bedrijfsnaam wil je niet dat de bedrijfsnaam op een regel staat en B.V. op de volgende regel. Dit is op te lossen door zogenaamde harde spaties in te voegen. Een harde spatie vertelt aan Word dat bepaalde tekst altijd bij elkaar moet blijven.

Voorbeeld bedrijfsnaam

In offertes en contracten wordt een bedrijfsnaam volledig uitgeschreven, bijvoorbeeld Easy Learning B.V. Doordat tussen Learning en B.V. een spatie staat zal deze doorschuiven naar de volgende regel als de huidige regel vol is.

  1. Schrijf de tekst zoals u gewend bent  2. Ga met de cursor naar de plek waar de vaste spatie moet komen te staan
  3. Haal de normale spatie weg  4. Selecteer het Lint >> Invoegen
  5. Klik op >> Symbool op tab >> Symbolen  6. Kies voor >> Meer symbolen  7. Kies tab >> Speciale tekens  8. Kies voor >> Vaste spatie  9. Druk op >> Invoegen  10. Op het eerste oog lijkt er niets veranderd, maar onder water is er een andere spatie ingevoegd. Herhaal deze handeling als de bedrijfsnaam uit meer dan 2 woorden bestaat die bij elkaar moeten blijven staan.


Vast afbreekstreep

Voeg bij telefoonnummers een vast afbreekstreepje in om het netnummer en abonneenummer altijd bij elkaar te houden.

Bezoekers van deze pagina keken ook op:

 

 

 

 
Office tips & trucs
Excel formules
Downloads
Verlofoplossingen
EASY TEMPLATE
Producten (sjablonen)

Microsoft Office trainingen