Verlof berekenen

Met alle regels, zoals bovenwettelijke en wettelijke verlofdagen is verlof berekenen niet zo eenvoudig meer. In dit artikel leggen we uit hoe je wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijke vakantiedagen kunt uitrekenen. Vul je gegevens in in de verlofberekenaar en je ziet meteen waar je aan toe bent.

Verlof berekenen

Vakantiedagen berekenen

Berekenen van het aantal vakantiedagen waar iemand recht op heeft is lastig.

  • Een werknemer werkt part-time 24 uur per week
  • Een werknemer komt gedurende het jaar in dienst
  • Een werknemer verlaat halverwege het jaar het bedrijf

Allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij de berekening van verlofdagen/uren voor op de verlofkaart van de werknemer.

Wettelijke vakantiedagen berekenen

Een medewerker heeft recht op 4 keer het aantal uren per week uit het contract. Iemand die een contract heeft voor 40 uur per week heeft dus recht op 160 uur per jaar. Werkt iemand minder dan het hele jaar dan wordt dit aantal naar rato verdeeld. Hetzelfde geldt wanneer iemand minder of meer gaat werken.

Aantal uren per week

Bovenwettelijke vakantiedagen

Wanneer in een contract of CAO is afgesproken dat iemand meer dan 4 keer het aantal contracturen aan verlof krijgt, zijn de extra dagen bovenwettelijke dagen. In onderstaand voorbeeld is dit duidelijk te zien.

bovenwettelijke dagen

Iemand met een contract van 40 uur heeft recht op 160 uur wettelijke verlof. Bij dit bedrijf krijgt men standaard 25 dagen verlof. Hierdoor worden er per jaar dus 40 uur bovenwettelijke vakantie-uren opgebouwd.

Downloaden Excel verlofberekenaar (gratis)

Dit Excel template is per jaar ingesteld. Dit hebben wij gedaan, omdat we dan zeker weten dat iedereen met de laatste versie werkt en verbeteringen dus bij iedereen actief zijn.

Gratis Excel verlofberekenaar

Verlofberekenaar direct in je mailbox ontvangen

De tool om wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijke vakantiedagen uit te rekenen is gratis aan te vragen. Vul je gegevens in en druk op verzenden. Het gratis Excel template om verlofdagen te berekenen, wordt dan naar je mailbox gestuurd.

Aanvragen verlofberekenaar 2024

Formulier niet zichtbaar?

Zie je geen formulier hierboven dan onderdrukt je browser formulieren. Maar geen nood, hieronder kun je hem ook via onze webshop “bestellen”, uiteraard gratis, maar wel volledig automatisch.


Via webshop Gratis Verlofberekenaar bestellen

Verlofberekenaar voorgaande jaren

Heb je de verlofberekenaar nodig van de voorgaande jaren? Ga dan naar onderstaande website