Verlofkaart Excel support

Verlofkaart Excel support wordt veelal online afgewerkt. Op deze pagina vind je de handleiding van de verlofkaart Excel. Heb je na het lezen van de handleiding nog vragen, raadpleeg dan de verlofkaart Excel FAQ (veelgestelde vragen) op deze pagina. Dan wordt deze waarschijnlijk beantwoord in het veelgestelde vragen deel.

Handleiding verlofkaart


Algemene vragen verlofkaart Excel

Wanneer kan ik de versie voor volgend jaar bestellen?

De verlofkaart en vakantieplanner voor het volgende kalenderjaar zijn omstreeks september beschikbaar in de webshop. Heb je het huidige jaar besteld dan krijg je vanzelf een mail met de vraag of je de volgende versie ook weer wilt bestellen.

Wat is de levertijd van de vakantiekaart / verlofkaart

Bestellingen en uitleveringen verlopen via onze webshop. Wanneer met iDeal betaald, ontvang je direct de producten in je mail. Wil je liever levering op rekening dan worden eerst je gegevens en betaalhistorie gecontroleerd. Dat gebeurt normaal gesproken binnen 1 werkdag.

Voldoet de vakantiekaart / verlofkaart aan de regels voor verlof die per 01-01-2012 gelden?

Ja, de vakantiekaart is voorzien van een extra tabblad waarin het saldo verlofuren is opgesplitst per jaar. Je kunt zelf bepalen van welk saldo de opgenomen uren worden afgeboekt. Zo kunnen de verlofdagen die als eerste vervallen als eerste worden opgenomen.

Is de handleiding ook in het Engels beschikbaar?

Nee, er is alleen een Nederlandstalige handleiding beschikbaar voor de vakantiekaart in Excel

Is de vakantiekaart ook beschikbaar in een 4-wekelijkse periode?

Er is maar één versie van de vakantiekaart. De verlofdagen worden per maand vastgelegd. De vakantiekaart wordt ook gebruikt bij bedrijven die per 4 weken werken. De vakantiekaart wordt dan gewoon per 4 weken bijgewerkt in plaats van per maand. De opbouw vakantiedagen en verlofuren is immers ook per jaar.
Dus kort gezegd is er geen extra versie, omdat dat niet nodig is.

Kan ik gegevens uit de verlofkaart naar volgend jaar overzetten?

Elk jaar verschijnt er een nieuwe versie van de verlofkaart in Excel. De gegevens moeten inderdaad handmatig worden overgenomen van de ene versie naar de volgende versie. We hebben wel gezocht naar een mogelijkheid om dit automatisch uit te voeren, maar dat gaat niet. Iedereen heeft immers zelf per kaart een andere naam gegeven en die zijn alleen bij de gebruiker bekend.

Alternatieve oplossing
Easy Template heeft oplossingen voor verlofregistratie waar de gegevens automatisch doorlopen. Zie hiervoor de pagina met oplossingen verlofregistratie.


Hoe verwerk ik collectieve vrije dagen?

Wanneer in een bedrijf men verplicht vrij is, zoals bijvoorbeeld op 1 mei of de vrijdag na Hemelvaart is het van belang of de uren van het saldo afgaan. In de vakantiekaart worden alle uren van het saldo afgehaald.

1 mei collectief vrij
Voor de bedrijven die vrij zijn op 1 mei geldt meestal dat dit een dag van het bedrijf is. In dat geval leg je geen uren vast op 1 mei. Je kunt in dat geval wel het vakje als feestdag markeren.

Vrijdag na hemelvaart vrij
Hiervoor geldt dat dit vaak een verplichte vrije dag is. Deze dag gaat dus bij iedereen van zijn saldo af.


Hoe berekenen ik de vakantiedagen voor part-time medewerkers

Dit kan op twee manieren.

Optie 1
Optie 1 is de meest eenvoudige. Nadat is uitgerekend hoeveel snipperuren iemand voor een bepaald jaar opbouwt, wordt dit aantal achter standaard vrije dagen gezet. In dit geval wordt de formule overschreven.
Verlofdagen part-time medewerkers

Optie 2
Reken het aantal vrije uren uit op basis van het percentage dienstverband.
Stel een werknemer werkt 13 uur per week, maar heeft geen vaste dagen. In dat geval wordt bij uren per week de formule overschreven met het aantal uren per week.
Deeltijd contract en vakantiedagen

Vul wel het een aantal uren per dag in, want dat wordt gebruikt om het aantal uren terug te rekenen naar dagen. Wanneer niets is ingevuld wordt het aantal vrije uren niet omgerekend naar het aantal vrije dagen.

Vragen bij bestelling verlofkaart

Vragen over verlofkaart – gebruikGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *