Outlook bericht direct in map

Standaard wordt een mail in verzonden items gezet. Je kunt er ook voor zorgen dat Outlook een bericht direct in map naar wens verplaatst. Om structuur te houden in je e-mailberichten en complete dossiers te bewaren in Outlook is het handig om alle berichten op te slaan in een map per project of onderwerp.

Outlook bericht direct in juiste map

Vanuit de verzonden items kunnen natuurlijk de berichten worden verplaatst naar de juiste map. Maar handiger is om bij het verzenden van een bericht aan te geven in welke map deze moet worden opgeslagen.

Laatst gekozen mappen blijven bewaard

In Outlook 2007 is het nog steeds mogelijk om berichten die worden verzonden op te slaan in een andere map dan de standaard “verzonden items”. In 2007 worden de laatst gebruikte mappen bewaard. Op die manier kan redelijk snel naar de actuele projecten en/of actiepunten worden toegeschreven. Dat scheelt al snel 5 muisklikken per opgeslagen bericht.

Outlook mappen per klant

Hoe sla ik een Outlook bericht direct in de juiste map op?

 1. Maak een nieuw >> emailbericht

 2. Klik op het lint >> Opties

  Tab opties in Outlook

 3. Ga naar tab >> meer opties

 4. Klik op >> Verzonden Items opslaan

 5. Er verschijnt een lijst met de laatst gekozen mappen. Staat de gewenste map er niet bij dan kan altijd een andere map worden gekozen.

Outlook verzonden berichten niet opslaan

Er kan ook worden gekozen voor >> Niet opslaan. Het bericht wordt dan uiteraard wel verzonden, maar wordt niet opgeslagen. Dit is onder andere handig als mail wordt verstuurd met grote bijlagen of foto’s die toch al ergens op het netwerk staan.
Bericht Outlook niet opslaan

Reacties op Outlook bericht direct in map

 1. Hoe sla ik een Outlook bericht direct in de juiste map op?

  Zoals beschreven staat kan inderdaad. Ik ben echter op zoek naar een middel om afhankelijk van de geadresseerde de verzonden mail in een map op te slaan.

  Voorbeeld; ik heb de map Piet, daaronder ontvangen en verzonden.

  Nu ontvang ik een mail van Piet, deze wordt automatisch (regel voor gemaakt) in de map “Piet-> ontvangen geplaatst.
  Maar nu beantwoord ik de mail van Piet, dan wil ik dat het verzonden bericht in de map “Piet-verzonden belandt………

  Hoe kan dit gerealiseerd worden?

  1. Dat doe je met Wizard regels, maar als je mail van iemand direct in een map zet, ben je dan niet bang dat je die over het hoofd gaat zien. Ik had dat zelf een tijdje terug met nieuwsbrieven gedaan, maar pr saldo las ik ze dus niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *