Vaste spatie in Word

Een vaste spatie in Word zorgt ervoor dat je bedrijfsnaam bij elkaar blijft. Ook bij een telefoonnummer of mailadres wil je niet dat de tweede helft op de volgende regel komt. Dit is eenvoudig op te lossen door tegen Word te vertellen dat er een vaste spatie of afbreekstreepje moet komen.

Afbreekstreepje en vaste spatie in Word

Als een zin in Word niet meer op 1 regel past, zal Word op de volgende regel verder gaan. In de meest gevallen is dat geen probleem, maar bij een bedrijfsnaam wil je niet dat de bedrijfsnaam op een regel staat en B.V. op de volgende regel. Dit is op te lossen door zogenaamde harde spaties in te voegen. Een harde spatie vertelt aan Word dat bepaalde tekst altijd bij elkaar moet blijven.

Voorbeeld bedrijfsnaam

In offertes en contracten wordt een bedrijfsnaam volledig uitgeschreven, bijvoorbeeld Easy Learning B.V. Doordat tussen Learning en B.V. een spatie staat, zal deze doorschuiven naar de volgende regel als de huidige regel vol is.

Hoe zorg ik dat tekst bij elkaar blijft in Word?

 1. Dat doe je door een vaste spatie in te voegen in plaats van een gewone spatie

  Tekst met een spatie

 2. Ga met de cursor naar de plek waar de vaste spatie moet komen te staan

 3. Haal de normale spatie weg

  Tekst zonder spatie

 4. Selecteer het Lint >> Invoegen

 5. Klik op >> Symbool op tab >> Symbolen

 6. Kies voor >> meer symbolen

  Meer symbolen in Word

 7. Kies tab >> Speciale tekens

  Speciale tekens in Word

 8. Kies voor >> Vaste spatie

  Vast teken invoegen

 9. Druk op >> Invoegen

  Invoegen vaste spatie

 10. De vaste spatie is ingevoegd

  Op het eerste oog lijkt er niets veranderd, maar onder water is er een andere spatie ingevoegd. Herhaal deze handeling als de bedrijfsnaam uit meer dan 2 woorden bestaat die bij elkaar moeten blijven staan.Zichtbaar maken in Word van tekens

Telefoonnummers aan elkaar houden

Wanneer in een tekst een telefoonnummer wordt gebruikt en er een streepje staat tussen netnummer en abonneenummer voeg dan een >> vast afbreekstreepje toe in plaats van een normaal streepje.

vast afbreekstreepje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *