Voorgestelde e-mailadressen verwijderen

Je kunt in Outlook voorgestelde e-mailadressen verwijderen. Outlook heeft een handige functie die e-mailadressen voorstelt, wanneer je een naam in het adresveld toetst. Het probleem is dat deze e-mailadressen ook worden voorgesteld, wanneer een adres niet meer wordt gebruikt. Met onderstaande instructie zorg je dat oude en verkeerd mailadressen uit de geschiedenis worden verwijderd.

mailadressen-verwijderen-uit-Outlook

Zo verwijder je oude voorgestelde mailadressen

 1. Maak een nieuw >> e-mailbericht

 2. Klik op het witte vlak naast de knop >> Aan

 3. Type de eerste letter van het e-mailadres

  In ons voorbeeld zijn er 2 e-mailadressen die met een e beginnen. Erik is van baan veranderd en werkt nu bij Easy Learning. Het oude adres kan dus eruit, want je wilt niet per ongeluk een mail naar zijn oude werk sturen.
  Meerdere adressen worden voorgesteld

 4. Selecteer met de pijltjestoetsen het adres dat niet meer geldig is en druk op de knop >> Delete

 5. Het adres van Easy Template is verdwenen

 6. Wanneer vervolgens een nieuwe mail wordt gemaakt en de letter e wordt ingetoetst, verschijnt alleen het adres van Easy Learning

  Juiste adressen worden voorgesteld

Voorkomen is beter dan genezen

Door met Outlook contactpersonen te werken, wordt het juiste e-mailadres vastgelegd. Klik bij een e-mailbericht op de knop >> Aan en kies de juiste contactpersoon.

Wanneer handig

Wanneer iemand van baan is veranderd, maar privé is dit net zo handig als iemand van provider is veranderd en een nieuw adres heeft gekregen.

Wanneer niet handig

Let er goed op dat iemand meerdere geldige adressen kan hebben. Gooi dus alleen weg als het zeker is dat het mailadres niet meer bestaat.

Doordat de geschiedenis van de e-mailadressen per gebruiker worden opgeslagen, kun je hiermee niet de adressen centraal beheren. Daarom adviseren wij om bij bedrijven met een exchangeserver met een centraal adresboek te werken.

Reacties op Voorgestelde e-mailadressen verwijderen

 1. Helaas werkt dit niet bij mij. er is bij veel mailadressen geen kruisje en ook als ik er heen ga met de pijltjes en dan delete probeer gaat het mailadres niet weg.
  Is er geen database die ik ergens kan openen en bewerken?

  ik gebruik outlook 2016 (Microsoft 365 Business Standard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *