Wachtwoorden instellen

Wachtwoorden zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Voor bank- en en tankpassen heeft u pincodes nodig. Op veel websites wordt een gebruikersnaam (login) en een wachtwoord gevraagd. Kortom; het is tijd om ervoor te zorgen dat u altijd kunt beschikken over uw inlogcodes, zonder dat een ander er misbruik/gebruik van kan maken.

Wachtwoordregister

Gratis versie wachtwoordregister (Excel template)

Nadat de wachtwoorden zorgvuldig zijn samengesteld, kunnen deze worden vastgelegd in een lijst. Ook voor dit probleem heeft Easy Template een standaard Excel sjabloon ontworpen, waarin de gegevens overzichtelijk worden vastgelegd. Klik hier om dit gratis Excel sjabloon te downloaden.

Tips voor vaststellen wachtwoord

Wachtwoord op basis van vraag

Wanneer een wachtwoord kan worden achterhaald door een vraag te stellen waar alleen u het antwoord op weet, is het onmogelijk voor anderen om achter dit wachtwoord te komen. Zelfs al zijn zij in het bezit van uw wachtwoord register.

Wachtwoord wijzigen

Wanneer u van een organisatie een inlogcode en wachtwoord hebt ontvangen, wijzig het wachtwoord dan zo snel mogelijk. Op dat moment is ook het wachtwoord dat per e-mail is verstuurd niet meer actueel.

Combinatie cijfers letters en symbolen

Door een wachtwoord te kiezen met daarin een combinatie van cijfers, letters en symbolen wordt het aantal mogelijke wachtwoorden zo groot dat het heel moeilijk wordt om de code te kraken. Bijvoorbeeld %abc123&

Lengte wachtwoord

Veel websites stellen zelf al een minimum aantal karakters voor, maar gebruik minimaal 8 karakters voor uw wachtwoorden.

Wachtwoordregister

Het is onmogelijk om een computer volledig te beveiligen. Zeker voor de thuisgebruiker is het geen dagelijkse bezigheid. Om te voorkomen dat onbevoegden in het bezit komen van uw wachtwoorden is er een simpele oplossing. Leg geen wachtwoorden vast, maar zorg dat door het beantwoorden van een vraag alleen u weet wat het antwoord is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *